Ege Postası
Geri

Başkan Yenice’den ‘aşısızlara hizmet yok’ kararına destek: Yapılması gereken buysa… 

Kurban Bayramı’nın ardından koronavirüs günlük vaka sayılarında kritik bir artış meydana gelmesiyle birlikte işletmelere iki doz aşısı yapılmayan vatandaşların girememesi gündeme geldi. Konuya ilişkin bazı işletme sahipleri kendi inisiyatiflerini kullanırken İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, iki doz aşısı yapılmamış kişilere hizmet verilmemesi kararını desteklediğini belirtti ve “Bir kapatma gelirse; ilk kapatılacak sektör ve teşkilatın mensupları yine bizim işletmelerimiz olacak. Her bilinçli ve ekmeğini düşünen lokantacı, pastaneci, mutlaka bu seferberliğe katkı koymak zorunda diye düşünüyorum” dedi.
Başkan Yenice’den ‘aşısızlara hizmet yok’ kararına destek: Yapılması gereken buysa… 
Haberler / Güncel
27 Temmuz 2021 Salı 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi devam ederken bir yandan da virüse karşı en etkili mücadele yöntemlerinden biri olan aşılama da devam ediyor. Ülke genelinde bugüne dek iki doz aşısı yapılan kişi sayısı 23 milyonun üzerine çıktı. 

Öte yandan; yaz aylarına birtakım kısıtlamaların kaldırılmasıyla girilmesi ve Kurban Bayramı’nın hafta sonuyla birleştirilerek 9 günlük tatil yapılması, toplumsal hareketliliği arttırdı. Artan hareketlilik sonrasında bayram öncesi 5 binlerde olan günlük vaka sayısı dün itibariyle 16 binin üzerini gördü.

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte uzmanlar yine birtakım kısıtlamaların gündeme getirilmesi gerektiği çağrısında bulunurken gözler, kısıtlama döneminde hizmetleri tamamen durdurulan ya da önemli ölçüde azaltılan restoran ve lokantalara çevrildi.

Kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesiyle birlikte restoran ve lokanta işletmecilerinden iki doz aşısı yapılmamış kişilerin işletmelere girmesinin yasaklanması çağrısı yapılırken 
Bazı işletmeler iki doz aşısını yaptırmamış kişilere hizmet vermeyeceklerini açıkladı.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, kararı desteklediğini belirtirken meslektaşlarına da destek çağrısında bulundu.

“SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİM”

Takınılan tavrın en önemli etkeninin insan sağlığı olduğunun altını çizen Başkan Yenice“Tabii ki biz sonsuna kadar destek veriyoruz. Neden? Çünkü her şeyden önce halk sağlığı çok önemli. Biz bundan en çok sıkıntı ve çile çeken sektörüz, en çok üzülen sektörüz. Dolayısıyla hem kendi koşullarımız için hem de her şeyden önemli olan insan sağlığı için aşı konusunda bu yapılması gerekiyorsa ben şahsım ve teşkilatımız olarak bu teşkilatın sonuna kadar destekçisiyim” dedi.

“İLK  KAPATILACAK SEKTÖR BİZ OLACAĞIZ”

Meslektaşlarına da aşısız kişilere hizmet verilmemesi konusunda çağrıda bulunan Başkan Yenice, bunun işletmelerin geleceği açısından da önemli olduğuna dikkat çekti ve “Bizim bu konuda bir yaptırım gücümüz yok. Bu, münferit bir olay. Biz salgın dönemindeki yasaklarda en çok sıkıntı çeken sektör olduk. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımızın herkesten fazla duyarlılık göstermesi lazım. Çünkü en kısa zamanda bir kapatma gelirse; ilk kapatılacak sektör ve teşkilatın mensupları yine bizim işletmelerimiz olacak. Dolayısıyla biz de bu refleksi göstermek zorundayız. Her bilinçli ve ekmeğini düşünen lokantacı, pastaneci, mutlaka bu seferberliğe katkı koymak zorunda diye düşünüyorum. Gönül katkısı koymak zorunda” diye konuştu.

“BİZ BU FİLMİ GEÇEN YIL DA GÖRDÜK”

Yaşanılan her pikin faturasının kesildiği ilk sektör olduklarını belirten Başkan Yenice, geçen yıl yaşananları hatırlattı ve şunları söyledi; “Bugüne kadar 3 dalgada akla biz geldiysek 4. dalgada akla kuşlar gelecek hali yok. Yine lokantacılar gelecek. Bizim bu durumda tepki koyacak bir durumumuz yok. Neticede insan sağlığı için devlet bir karar aldıysa buna tepki koymak mümkün değil. Burada şuna üzülürüm. Biz bu filmi geçen yıl da gördük. Kurban Bayramı sonrasında bu facia yine yaşamıştı. Buna önlem alınmaması, bunun göz ardı edilmesi 4. piki yaptırıyorsa ben ancak buna üzülürüm.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası